WARMTEVERLIESBEREKENING
OP MAAT VAN HVAC-SECTOR

  • snel en gebruiksvriendelijk
  • correct volgens laatste norm
  • professioneel rapport op maat
  • geldig als EPB-stavingsstuk
Vraag DEMO aan
Heat-Box software

Waarom een warmteverliesberekening?

Warmteverliesberekeningen worden steeds belangrijker om verwarmingssystemen te dimensioneren in energiezuinige woningen. Een correcte dimensionering verlaagt de aankoop- en onderhoudskost, en verhoogt de efficiëntie.

Bovendien kan een warmteverliesberekening in Vlaanderen worden ingebracht in de EPB-berekening. Daardoor kan de ontwerp-vertrektemperatuur gedetailleerd ingevuld worden. Dit leidt tot een daling van 4 tot 6 E-peil punten.

Wij zien bij onze klanten dat warmteverliesberekeningen vaak veel tijd in beslag nemen en niet altijd correct en consistent gebeuren. Daarom hebben we Heat-Box ontwikkeld, een browsersoftware om warmteverliesberekeningen uit te voeren.

Wat is Heat-Box?

Heat-Box

Snel en gebruiksvriendelijk

Heat-Box is snel en gemakkelijk in gebruik, met een eenvoudige interface en een snelberekening voor offerte-fase. Heat-Box kan ook EPB-rapporten inlezen, wat tot 50% tijdsbesparing kan leiden.

Heat-Box

Correct volgens laatste norm

Heat-Box berekent warmteverliezen ruimte-per-ruimte, conform de laatste nieuwe norm (NBN EN 12831-1:2017 en nationale bijlagen).

Heat-Box

Professioneel rapport op maat

Heat-Box genereert een professioneel rapport, met de look & feel van jouw bedrijf, dat gedeeld kan worden met alle betrokken partijen (bouwheer, studiebureau, installateur…).

Heat-Box

Geldig als EPB-stavingsstuk

Heat-Box berekeningen zijn geldig als EPB-stavingsstuk, aangezien warmteverlies en warmte-afgifte per ruimte worden bepaald conform de geldende norm. Dit resulteert in een daling van 4 tot 6 E-peil-punten.

Referenties

Zowel in de residentiële markt als in de projectmarkt wenst Van Marcke door eigen studie en ontwerp de beste totaaloplossing aan te reiken voor elk project. Correcte genormaliseerde warmteverliezen zijn vaak de eerste stap en Heat-box helpt ons dit op een efficiënte manier te doen.

thumb Wim Jonkers
Director Solutions Centers,
Van Marcke

Voor Itho Daalderop is het als specialist in warmtepompen belangrijk om onze klanten goed te begeleiden. Heat-Box helpt ons om onze warmtepompen correct te dimensioneren en levert ook een geldig EPB-stavingsstuk af, zodat de impact van onze systemen correct ingerekend wordt.

thumb Kristof Spriet
Sales Manager,
Itho Daalderop Belgium

Jaga heeft een mooi gamma van radiatoren en convectoren die optimaal presteren bij lage temperatuur. Heat-Box zorgt ervoor dat wij alles correct kunnen dimensioneren zodat onze producten optimaal functioneren.

thumb Mark Ruison
R&D Project Manager,
Jaga
Demo Heat-Box

Graag meer informatie of een DEMO van Heat-Box?

Partners